Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Πόσα θες να μας τρελάνης ΒΑΓΓΈΛΑ. "Κακώς εξελήφθη ως κλείσιμο της ΕΡΤ το κλείσιμο της ΕΡΤ"

by petrosdiver.
Γιά την ιστορία να θυμίσουμε εκείνη την αποφράδα Τρίτη, 11 του Ιουνίου του 2013. Το μεσημέρι της ημέρας που σηματοδότησε την αρχή της πολιτικής κόντρας για τη δημόσια τηλεόραση.
Την ημέρα που η τότε κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έδινε την δυνατότητα σε υπουργούς να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους.
Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας όπως αναφέρεται το πρωτοφανές κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας το 2013 από την τότε κυβέρνηση.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΙΤΕΑ: Παραβάσεις- παρανομίες στην παραλιακή ζώνη. (Φωτογραφίες).

Το σημερινό θέμα που θα προσπαθήσω να παρουσιάσω έχει να κάνει με μερικές από τις «παραβάσεις-παρανομίες» που συντελούνται καθημερινά στην παραλιακή ζώνη της πόλης μας.

Θα ξεκινήσω από την περιοχή της Μαρίνας της Ιτέας και συγκεκριμένα από την ολική «κατάληψη» του πεζοδρομίου στο σημείο πίσω από το Λιμενικό Ταμείο. Κάποιος «κύριος» επειδή θεώρησε εδώ και πάρα πολλούς μήνες τώρα ότι του ανήκει το πεζοδρόμιο παρκάρισε ένα τεράστιο τρέιλερ μεταφοράς σκάφους κλείνοντας ολόκληρο το χώρο του πεζοδρομίου.
Παράπονα και καταγγελίες πολλές, ακόμη και ατύχημα υπήρξε κάποιας κυρίας που χτύπησε. Να σημειωθεί ότι το βράδυ το συγκεκριμένο σημείο δεν έχει φωτισμό κάνοντάς το ακόμη πιο επικίνδυνο. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς το Λιμεναρχείο, αποτέλεσμα μηδέν.

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

by petrosdiver.
Οι απίστευτοι αυτοί τύποι που ευθύνονται για τα περισσότερα κακά και τους περισσότερους πολέμους στον πλανήτη. Αυτοί που έχουν σαρώσει και εξαφανίσει κράτη ολόκληρα και κυβερνήσεις.
Αυτοί που έχουν προκαλέσει εμφυλίους, πραξικοπήματα και επαναστάσεις.
Αυτοί που έχουν κάνει μια Μέση Ανατολή να μην μπορεί να πάρει ανάσα τα τελευταία 60 τουλάχιστον χρόνια.
Αυτοί που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και να πετύχουν παγκόσμια κυριαρχία.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Μπα Γκι – Μουν: νέες δηλώσεις από την Νεο Κορεάτικη "προσωπικότητα"

by petrosdiver.
Και νέα διπλή παρακαλώ παρέμβαση από το εξαιρετικό αυτό όργανο της παγκοσμιοποίησης που ακούει στο όνομα ΟΗΕ.
Δηλώσεις που βάζουν τα πράγματα στην θέση τους και δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Τρέμουν ήδη τζιχαντιστές και Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Η πρώτη δήλωση μας έρχεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού που ...κρατηθείτε... καταδικάζει τη σεξουαλική βία στο Ιράκ και τη Συρία. Πανικός επικρατεί ήδη στις τάξεις των τζιχαντιστών και αναμένεται η αναστολή και η παύση των βιασμών εντός των επόμενων ωρών.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου Βουλευτής Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ: Συγχαρητήρια Επιστολή στους Επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015.

Θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού Φωκίδας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Εύχομαι οι σπουδές σας να συνδράμουν στην προσωπική και επαγγελματική σας επιτυχία, καθώς και στην κοινωνική ευημερία του τόπου μας.
Σε όσους δεν τα κατάφεραν θέλω να τους διαβεβαιώσω πως με αισιοδοξία, επιμονή και θέληση θα πετύχουν τους στόχους τους.
Εκφράζω, επίσης, τα θερμά μου συγχαρητήρια στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, για την στήριξή τους και την συμβολή τους στην επιτυχία σας.

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Βουλευτής Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αντί υποψηφιότητας Δ. Δελφών για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.


Για πλάκα ακούστηκε στην αρχή, ποιος να το πάρει στα σοβαρά, κυκλοφόρησε ως ανέκδοτο στα καφενεία και τα social media, αλλά η Δημοτική μας αρχή το 'χει δέσει κόμπο «στρατηγικό της όραμα» κορυφαίο στα «μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά της σχέδια που έχουν ολοκληρωμένη λογική» (την κοινή λογική, τη ρώτησε κανείς;) και «μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία» κι η πλάκα συνεχίζεται.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.»

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                           Κοινοποίηση
ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ                       ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.»
«ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ

Η νέα διοίκηση του μεταλλείου, στους «Ευρωπαϊκούς Βωξίτες», με την εγκατάστασή της εδώ στην Φωκίδα, άρχισε να δείχνει τα δόντια της στους εργαζόμενους αλλά και στην τοπική κοινωνία, καταβάλλοντας προσπάθειες για να δείξει ότι αυτή είναι το αφεντικό εδώ.

Με την εγκατάστασή της και διαβλέποντας το Σωματείο μας ως πηγή αντίστασης στα σχέδια της, (απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, μείωση του κόστους με αύξηση της επικινδυνότητας της εργασίας, τρομοκράτηση και εκφοβισμό των συναδέλφων και τόσα άλλα) ξεκίνησε την «εισβολή» στο Σωματείο μας, προκειμένου όπως προσωπικά είπε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος, σε όλους τους εργαζόμενους «να γραφτείτε όλοι στο Σωματείο για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς».

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Δελφών στους Επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια πρωτίστως σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή την δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Για τα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση η επιτυχία αυτή είναι η ανταμοιβή τόσο της προσωπικής τους προσπάθειας αλλά και εκείνης των καθηγητών τους και των οικογενειών τους. Εύχομαι να αφοσιωθούν στις σπουδές τους με τον ίδιο ζήλο και να έχουν πάντα επιτυχίες στον δύσκολο στίβο της ζωής. Ειδικά οι συμπατριώτες μας απέδειξαν ότι η Δημόσια Εκπαίδευση στην Φωκίδα παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η σφοδρή οικονομική κρίση.

Ο "σοβαρός Ποτάμης" και το "Μεγάλο" ποσοστό του 6%

by petrosdiver.
Ο απίστευτος Ποτάμης πέρσι τέτοιο καιρό δήλωνε πως αν δεν πάρει διψήφιο ποσοστό θα διαλούσε το κόμμα του, καθότι δεν το ενδιαφέρει ένα κόμμα "μικρής απήχησης". Δηλαδή τα μονοψήφια νούμερα δεν τα προσμετρά καθόλου.
Έλα μου όμως που καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά φέτος και το 6,05% που είχε τελικά πάρει το κόμμα του στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου βρίσκεται υπο "αμφισβήτηση". Απόδειξη ότι κατέβασε άρον άρον τον πήχη των εκλογικών ποσοστών που επιδιώκει στα ανεπιθύμητα μονοψήφια νούμερα, χαρακτηρίζοντάς τα ταυτόχρονα και "μεγάλα"!!!

Η πρώτη προεκλογική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. (βίντεο)

Γράφει ο petrosdiver
Την πρώτη προεκλογική του συνέντευξη έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha και στην δημοσιογράφο του σταθμού Σοφία Παπαϊωάννου.
Ξεδιπλώνοντας την προεκλογική του στρατηγική ο Αλέξης Τσίπρας και για πρώτη φορά μετά την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, επιχείρησε να αναπτύξει ένα αφήγημα, τόσο για να αιτιολογήσει την ανάγκη της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όσο και να περιγράψει τα διακυβεύματα και τους στόχους που θέτει, εφόσον ξαναεκλεγεί.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Περιουσιολόγιο: Εκτός ασυλίας μηχανές - αυτοκίνητα - σκάφη με κατατεθημένες πινακίδες.

Μια δυσάρεστη "έκπληξη" αναμένεται να αποτελέσει το Περιουσιολόγιο, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το Νοέμβριο, για τους ιδιοκτήτες αυτοκίνητων και σκαφών αναψυχής που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και τις άδειες πλόων αντίστοιχα.
Η έκπληξη έχει να κάνει με την "πρόταση" που περιλαμβάνει τη φορολόγηση των αυτοκινήτων και των σκαφών ως πάγιων περιουσιακών στοιχείων ασχέτως αν οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας ή τις άδειες εκτέλεσης πλόων τους.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ποιοί δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή της πρώτης δόσης, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet προκειμένου να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και με την ταυτότητα οφειλής να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ σε πέντε δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στα τέλη Φεβρουαρίου 2016.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία όσοι δεν μπορούν λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν το φόρο δικαιούνται έκπτωση ή πλήρη απαλλαγή υπό προϋποθέσεις.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας στα Οργανωμένα Μέλη που παραιτήθηκαν.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Δελφών συνεδρίασε πράγματι την Κυριακή 23/8/2015 στα γραφεία της στην Ιτέα όπου συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι μηδενός εξαιρουμένου (αλλά όχι όλα τα μέλη του κόμματος που δεν ήταν παρόντες) και πήραν θέση όσον αφορά το πως βλέπει ο καθένας την εξέλιξη χωρίς να γίνει καμμιά ψηφοφορία.
Οι απόψεις όλων και βέβαια είναι σεβαστές αλλά οι σύντροφοι και οι

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ.

Η Οργάνωση Μελών (Ο.Μ.) του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Δελφών προσκλήθηκε σε Συνέλευση στις 23/8/2015 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην ΙΤΕΑ.
Κατά την συνεδρίαση αναλύθηκε η σημερινή πολιτική κατάσταση και αφού έγινε ουσιαστική συζήτηση και τοποθέτηση του μεγαλυτέρου πλήθους των μελών, διαπιστώθηκε ότι:
     §   Η μνημονική στάση της σημερινής κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις που έδωσε στον Ελληνικό λαό.
     §    Στην Κυβέρνηση φυσά άνεμος αντιδημοκρατικός και άνεμος υποταγής

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Και τι δεν διαβάζουμε αυτές τις τελευταίες μέρες στον ηλεκτρονικό τύπο και ειδικά στο διαδίκτυο.
Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται από όλες τις μεριές θυμίζουν πεδίο βολής εν ώρα σκοποβολής νεοσύλλεκτων.
Οι μεν κατηγορούν τους δε ξεχνώντας την "καμπούρα" τους και οι δε, που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, απαντούν λες και έχουν προέλθει από παρθενογένεση. Τροφή δηλ. άφθονη για τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης.
Οι μισοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για όλα τα κακά που έχουν συμβεί στην χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και η κυβέρνηση τα βάζει με όλους προσπαθώντας να κερδίσει πόντους για τις επερχόμενες εκλογές.
Ένας χαμός που αναμένεται να κλιμακωθεί καθώς θα πλησιάζουμε προς τις κάλπες.

Με αποκλεισμούς δρόμων απειλούν οι μεταλλωρύχοι στις Σκουριές.

by petrosdiver.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» γνωστοποίησαν την απόφασή τους να κλείσουν επ’ αόριστον από αύριο Δευτέρα τις οδικές αρτηρίες στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου στη Χαλκιδική, διαμαρτυρόμενοι για την υπουργική απόφαση με την οποία ανακαλούνται οι τεχνικές μελέτες της εταιρείας στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.
Μια απόφαση η οποία εφαρμόστηκε διότι υπήρξαν "παρανομίες από πλευράς της εταιρείας.
Με λίγα λόγια οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε διαμαρτυρία με απειλές για κλείσιμο δρόμων ζητώντας:

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Και το όνομα αυτού «Λαϊκή Ενότητα».

by petrosdiver

Οι 25 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκρότησαν ανεξάρτητο πολιτικό σχηματισμό, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα» με επικεφαλή-Πρόεδρο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η δημιουργία νέου σχηματισμού ήταν μιά κίνηση η οποία εθεωρείτο αναμενώμενη, σύμφωνα και με δηλώσεις βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο πολύς Βαγγέλας της ΝΔ ξαναχτυπά με "δημιουργικές ασάφιες και οι ασαφείς κατηγορίες".

by petrosdiver
Ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο γνωστός Βαγγέλας ο "τσαμπουκάς", ο "βωμολόχος" ο "ντε και καλά" με το ειρωνικό υφάκι και ο μόνος από τους 300 που διαθέτει "αρσενικά όργανα αναπαραγωγής" βαριά τόσο που να μην δέχεται "δεινόσαυρο στο σπαθί του" (από το δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου).
Βέβαια όλα αυτά, από ότι μας έχει δείξει η ιστορία εξαντλούνται στα λόγια, άντε και στο σκίσιμο κανενός καλσόν. Αλλά πάμε στο δια ταύτα.
Κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε αμέσως μετά το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού και μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού ( είναι η δεύτερη φύση του άλλωστε), ο πρόσφατα νεκραναστημένος πολιτικά Βαγγέλας ανέφερε ότι «Η ΝΔ δεν αιφνιδιάστηκε από αυτήν την απόφαση, αλλά είναι πανέτοιμη για τις εκλογές».
Ξεχνώντας το πόσες φορές με απανωτές δηλώσεις έχουν προσπαθήσει και αυτός και όλοι οι υπόλοιποι το τελευταίο διάστημα να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φοβούμενοι το προφανές.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Συναγερμός για τον κίνδυνο διάλυσης των κοινωνικών δομών στους Δήμους. Τι γίνεται στο Δήμο Δελφών;

by petrosdiver

Συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους της ΚΕΔΕ για τον κίνδυνο διάλυσης των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Είναι δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία εξασφάλισης πόρων από το νέο ΕΣΠΑ και τα ΠΕΠ, ενόψει της λήξης της χρηματοδότησή του προγράμματος τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Οι ερωτήσεις προς την Δημοτική μας αρχή προφανείς:
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, εν όψη της νέας (υπο)χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ έχουν εξασφαλιστεί κάποια κονδύλια για την συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών στον Δήμο Δελφών;

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ

By petrosdiver
To "αξίωμα" είναι μια πρόταση η οποία δεν αποδεικνύεται και της οποίας η αλήθεια θεωρείται δεδομένη και χρησιμεύει ως αρχικό σημείο για την αναγωγή και το συμπέρασμα άλλων αληθών προτάσεων, ανάλογα με τη θεωρία που εφαρμόζεται.
Τέτοια "αξιώματα" δεν υπάρχουν μόνο στα μαθηματικά, υπάρχουν και στην Πολιτική και στην οικονομία.
Ένα τέτοιο βασικό "αξίωμα" μας λέει ότι "για να ανακάμψει η οικονομία μιάς χώρας, όπως η Ελληνική οικονομία στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπορείς να τις αφαιρείς ξεπουλώντας "αντί πινακίου φακής" τα κερδοφόρα ή δυνητικά κερδοφόρα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, γιατί τότε της αφαιρείς την όποια ικανότητα για μελλοντική ανάκαμψη".
Η παραβίαση ενός τέτοιου βασικού "αξιώματος" και η παρακολούθηση του τι θα επακολουθήσει, συνιστά στην πραγματικότητα ένα

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΙΤΕΑ: Τρίτη (18/8/2015) η συνεδρίαση το τοπικού συμβουλίου.

by petrosdiver.

Αύριο Τρίτη 18-8-2015 θα συνεδριάσει στις 19.00 το απόγευμα το Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας.
Η τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Δελφών, σύμφωνα και με τις διατάξεις του άρθρου 88 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, με θέματα ημερήσιας διάταξης.
Τα θέματα προς συζήτηση είναι:

1. Επί αιτήσεως κ. Βέργου Πέτρου του Φωτίου σχετικά με την υπερχείλιση της δεξαμενής στους Αγ. Αναργύρους της Δ.Κ Ιτέας.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ξεκαθαρίστε την κατάσταση. Δεν μπορείτε να κυβερνάτε με τις ψήφους των ΠΑΣΟΚΟ/ΝΔ/ΠΟΤΑΜΙΔΩΝ.

by petrosdiver
Διαβάζουμε παντού σε όλες τις εφημερίδες και τον ηλεκτρονικό τύπο, το τι συνέβη κατά την διάρκεια της διαδικασίας για την ψήφιση των μέτρων του 3ου μνημονίου. Το πόσο βαριά λαβώθηκε η κυβέρνηση από αυτή την διαδικασία, αφού έχασε ακόμη και αυτό το φράγμα των 120 βουλευτών.
Ένα αποτέλεσμα που έθεσε σε "κίνηση" τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας και τις εσωκομματικές διαδικασίες στο κυβερνών κόμμα.
Ψήφο εμπιστοσύνης λοιπόν θα ζητήσει ο πρωθυπουργός μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Ενώ πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν αναπόφευκτη πλέον και την προσφυγή στις κάλπες, για να ξεκαθαρίσει το αδιέξοδο που έχει επέλθει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό πεδίο γενικότερα.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός με πολλαπλές δηλώσεις έχει ξεκαθαρίσει την θέση του με τους διαφωνούντες και το μόνο που απομένει είναι ή να αποχωρίσουν οικειοθελώς (οι διαφωνούντες) ή να πάμε σε εκλογές.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Αλ. Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ δεν είχε εφαρμόσει τέτοιο πρόγραμμα.

by petrosdiver
Όταν είσαι ΠΑΣΟΚΟΣ όσες κόκκινες προβιές και να φορέσεις ΠΑΣΟΚΟΣ θα παραμείνεις.
"Ξαναχτύπησε" λοιπόν ο τρίτος πόλος εντός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας που αλλού μα ...στον ΣΚΑΪ φυσικά!!!
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε ανόητες τις εισηγήσεις για εκλογές και «δεν συμφωνεί ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό το όλεθρο τρίτο μνημόνιο», όπως ακραία νεοφιλελεύθερο χαρακτήρισε και το τρίτο μνημόνιο, με μέτρα τόσο σκληρά που δεν συγκρίνονται ούτε με αυτά που είχε εφαρμόσει η Μάργκαρετ Θάτσερ όταν έχασε την εξουσία στην Αγγλία το 1988.

Επανεμφάνιση του εξαφανισμένου Αβραμό με νέες δηλώσεις για τους πρόσφυγες.

by petrosdiver
“Βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να παρουσιάσω σήμερα την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση. Μετά τη σκληρή δουλειά των τελευταίων μηνών, είμαστε επιτέλους σε θέση να παρουσιάσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική. Η Ατζέντα ανταποκρίνεται άμεσα στην ανάγκη να σωθούν ζωές και να στηριχθούν με τολμηρές δράσεις οι χώρες που είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν αφορά στο άνοιγμα ή το κλείσιμο των συνόρων, γιατί και τα δύο αυτά σενάρια δεν είναι ρεαλιστικά. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Αφενός, θα ενισχύουμε τις επιχειρήσεις “Τρίτων” και “Ποσειδών” που βρίσκονται υπό την εποπτεία της υπηρεσίας Frontex.

Έκλεισε με συμφωνία η συνεδρίαση του Eurogroup - 26 δισ. ευρώ η πρώτη δόση

by petrosdiver.
Χαμόγελα και ικανοποίηση μετά την επίτευξη της συμφωνίας στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν τελικά το τριετές πρόγραμμα "διάσωσης" της Ελλάδος, ενώ θα εκταμιεύσουν σαν πρώτη δόση το ποσό των 26 δις €.
Κατά την συνέντευξη τύπου, η οποία δόθηκε αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι υπήρξε θετική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα. Οι ελληνικές αρχές έχουν καταδείξει προσήλωση τις τελευταίες εβδομάδες, έχοντας πάρει σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

H ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου χτες στη βουλή (video)

by petrosdiver.
Με ευθείες αιχμές και έξω από τα δόντια ήταν η ομιλία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία από το βήμα της Βουλής υπερτόνισε τη ρήση ότι δεν είμαστε ότι λέμε αλλά ότι πράττουμε, καρφώνοντας άμεσα τον Αλέξη Τσίπρα, υπερασπιζόμενη τους συναδέλφους της Π. Λαφαζάνη, Γ. Βαρουφάκη, Ν. Βαλαβάνη, που -όπως δήλωσε- κανιβαλίζονται.

«Δεν θα υπερασπιστώ άλλο σήμερα τον πρωθυπουργό γιατί ο ίδιος με έπεισε να το κάνω». Και συνέχισε

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί ετοιμάζουν "φιλικό" σχέδιο για να εμποδίσουν την ελάφρυνση του χρέους !!!

by petrosdiver
Δεν μπορεί να το χωνέψει το ντουέτο Μέρκελ-Σόιμπλε ότι επετεύχθη συμφωνία πακέτο, χωρίς ενδιάμεση συμφωνία γέφυρα και έχουν λυσσάξει.
Τώρα έχουν πέσει με τα μούτρα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους. Για τον λόγο αυτό η Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει τρόπους που θα μπορούσε η "δική" της Ευρωπαϊκή Ένωση, (γι' αυτό και δεν ρωτά κανέναν απλά πράττει), να παράσχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγγυήσεις για το ελληνικό χρέος ώστε το ΔΝΤ να παραμείνει μεταξύ των πιστωτών και να αποφευχθεί η ανάγκη για μια μείζονα ελάφρυνση του χρέους.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

"Μπορεί ο παλιός να είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ωραίος" κι όποιος αντέξει.

Γράφει ο petrosdiver.
Και ενώ οι Έλληνες έχουν "βουλιάξει" την "Ψαρού" τον "Μύρτο" την "Παλαιοκαστρίτσα" και τις λοιπές ελληνικές παραλίες, κάποιοι "ιδρώνουν" για καταφέρουν να φτάσει η χώρα σε συμφωνία με τους δανειστές μας.

Σταθάκης και Τσακαλώτος οι νέοι διάττοντες αστέρες της ελληνικής κυβέρνησης, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και κάτω από αντίξοες συνθήκες, τα κατάφεραν εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν. Έδωσαν την μεγάλη μάχη και απ' ότι φαίνεται πέτυχαν, την είσοδος της χώρας στο "μνημόνιο 3 πρώτηφοράαριστερά".
Κάτι ψιλολεπτομέρειες που απομένουν δεν φαίνεται ότι θα αποτελέσουν εμπόδιο στις τελικές υπογραφές του νέου Ελληνικού θριάμβου.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Γράφει ο Νίκος Δρόλαπας
Πέρασαν δύο χρόνια από το κάψιμο της καρδιάς του Ελαιώνα της Άμφισσας και του Δελφικού τοπίου, στις 05-08-2013.
Κάηκαν 54.000 ελαιόδεντρα , σε έκταση 4.500 στρέματα. Τεράστια η πολιτισμική, περιβαλλοντική και οικονομική ζημία.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως μέριμνα για τους πληγέντες αγρότες. Δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ για την αποκατάσταση των καμένων.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Η Γερμανία βάζει εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας. Δάνειο – γέφυρα με νέους όρους ζητά ο Σόιμπλε.

by petrosdiver.
Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung φαίνεται ότι συνεχίζονται οι Γερμανικές πιέσεις και η προβολή εμποδίων για να μην υπογραφεί τώρα η συμφωνία. Το Βερολίνο τάσσεται υπέρ ενός νέου δανείου-γέφυρα για την Ελλάδα, προκειμένου να δοθεί στην Αθήνα και τους πιστωτές της επαρκής χρόνος για να διαπραγματευτούν το τρίτο πακέτο διάσωσης.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως.

Η ΝΕΑ ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ "ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ" ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΙΣΙ.


Θα ξεκινήσω με ένα σκοπτικό σχόλιο λέγοντας ότι, το έργο για την διάνοιξη της διώρυγος ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου 2014 και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 12 μήνες αντί τριών ετών που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις. Εμείς εδώ στην Ελλάδα πληρώνουμε 40 χρόνια την Πατρών - Κορίνθου, μας έχει κοστίσει σε χρήμα περισσότερο απο ότι κόστισε η νέα Διώρυγα (να μην αναφέρω τα ανθρώπινα θύματα) και δρόμο ακόμη δεν έχουμε.

Με κάθε επισημότητα λοιπόν και με την παρουσία πολλών ξένων ηγετών ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εγκαινίασε τη νέα Διώρυγα του Σουέζ.
Μεταξύ των προσκεκλημένων που παρακολούθσαν την λαμπρή τελετή ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, οι πρόεδροι του Σουδάν, της Παλαιστινιακής Αρχής και της Υεμένης, οι πρωθυπουργοί της Ρωσίας και της Ελλάδας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Αλέξης Τσίπρας, ο εμίρης του Κουβέιτ, ο βασιλιάς του Μπαχρέιν και ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

"ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ": Διευκρινήσεις για διαδικασίες μετά την έγκριση - χορήγηση των παροχών του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση.

Η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδος" σε συνέχεια της ενημέρωσης των πολιτών και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, δημοσιεύει το παρακάτω δελτίο τύπου με διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει μετά την έγκριση-χορήγηση των παροχών του νόμου 4320/2015 που αφορά το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, διευκρινίζουμε τα εξής:

«Τιμωρία» σχεδιάζει το υπ. Υγείας σε όσους δεν κάνουν έγκαιρα τσεκ-απ για καρκίνο.

Ο υπουργός Υγείας σκοπεύει να καταστήσει για όλους υποχρεωτικές τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα φέρει προς διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς, αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Για τους κατόχους των Windows 10. Συντομεύσεις που θα σας λύσουν τα χέρια.


Στην περίπτωση που είστε από τους τυχερούς που έχετε ήδη τα Windows 10 στον υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να εργαστείτε πιο εύκολα σε αυτά.
Οι παρακάτω συντομεύσεις πληκτρολογίου θα σας διευκολύνουν στην εργασία σας, αλλά και εν γένει στην ταχύτητα του χειρισμού στο περιβάλλον των Windows 10.

Φυτεία με 1301 δενδρύλλια κάνναβης στη Φωκίδα.

Φυτεία 1.301 δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, στην ορεινή περιοχή Βαρτός Άμφισσας.
Επίσης στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν:
4 κιλά και 800 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα όργανο μέτρησης υγρασίας, διάφορα σκαπτικά εργαλεία για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, καθώς και αυτόματο σύστημα ποτίσματος της φυτείας.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Συνεχίζεται ο εκπολιτισμός της ΕΕ. Νόμιμη και στην Γερμανία η αιμομιξία!

by petrosdiver.
Και αφού ακούσαμε για την νομιμοποίηση της παιδοφιλίας, της κτηνοβασίας, της υιοθεσίας παιδιών από τον κάθε διεστραμμένο και πολλών άλλων τέτοιων αγαθών πολιτιστικών επιτευγμάτων στην ΕΕ, έρχεται τώρα να συμπληρώσει τον πολιτισμικό αυτό οργασμό που συντελείται ειδικά τα τελευταία χρόνια στην Γηραιά Ήπειρο, η πρόταση της Γερμανικής επιτροπής δεοντολογίας για την νομιμοποίηση της αιμομιξίας μεταξύ αδελφών στη Γερμανία.

Η διαπραγμάτευση με το “κουαρτέτο των βρυκολάκων”!

Γράφει ο petrosdiver.
Η διαπραγμάτευση μόλις ξεκίνησε αλλά αυτό καθόλου δεν εμπόδισε το “κουαρτέτο των βρυκολάκων” των πιστωτών να απαιτήσουν την απαλλαγή των πλουσιότερων Ελλήνων, ενώ ταυτόχρονα ζητούν ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους εργαζόμενους με “μπλοκάκι”.
Το “κουαρτέτο” των δανειστών δεν φέρετε διατεθειμένο να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα, αφού με το καλημέρα ασκεί πίεση στην Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά του 8% για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ, (κάτι λιγότερο από 300 άτομα)!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...