Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Δυστυχώς...!!!

Ένα βασικό κριτήριο της δημοκρατικής μας στάσης, είναι και η σημασία που αποδίδουμε στο δημόσιο χώρο. Η λειτουργία του δημόσιου χώρου και η προστασία του αποτελεί και παραδοχή όλων και βασική ένδειξη δημοκρατικότητας και σεβασμού τόσο της οικείας αυτοδιοικητικής αρχής όσο και των πολιτών μεμονωμένα.
Στην Ελλάδα είναι γεγονός, σαν γενική παρατήρηση αυτό, ότι η νοοτροπία μας και η συμπεριφορά μας απέναντι σε κάθε τι που σχετίζετε με δημοτική ή κρατική περιουσία δεν είναι και από τα δυνατά μας σημεία και κυμαίνεται από απαξιωτική έως κανιβαλιστική.
Πως και γιατί διαπαιδαγωγηθήκαμε να θεωρούμε εχθρικό ή ξένο προς εμάς κάθε τι δημόσιο, παραμένει και σήμερα ένα μεγάλο ερώτημα.
Και για να περάσω στα καθ' ημάς, θα πω τούτο... Δυστυχώς...!!!
Δυστυχώς άλλη μια καταστροφή στην πόλη μας. Στην πόλη μας που σε καιρούς χαλεπούς όπως αυτοί που ζούμε, οτιδήποτε γίνεται, γίνεται με απίστευτες δυσκολίες.
Και παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που καταστρέφουν δημόσια περιουσία δηλ. περιουσία των πολιτών και συνάμα δική τους.
Πάμπολλα τα παραδείγματα με αποκορύφωμα το τελευταίο, στην παιδική χαρά της παραλίας. Εικόνα που σίγουρα θα δυσκολέψει πολλούς να δώσουν μια εξήγηση για τον συγκεκριμένο βανδαλισμό και να περιγράψουν το απίστευτο "μίσος" και την αγριότητα που υποδηλώνει η εικόνα.
Χωρίς γενικούς αφορισμούς, που έχει αποδειχθεί ότι δεν φέρνουν αποτέλεσμα και χωρίς να υψώσουμε φράχτες για να προστατευτούμε από τους ίδιους μας τους εαυτούς, αλλά με πραγματική αγάπη γι' αυτή την πόλη, να προσπαθήσουμε να την προστατέψουμε όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά.
Είναι πολύ λυπηρό το φαινόμενο των βανδαλισμών της δημοτικής περιουσίας και κατ’ επέκταση της περιουσίας των δημοτών το οποίο παρατηρείται κατά διαστήματα στην πόλη μας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να φυλάσσονται σε 24ωρη βάση όλοι οι χώροι σε ολόκληρη την πόλη, πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν την ατομική ευθύνη, να προστατεύσουν τη δημοτική περιουσία και να απομονώσουν τα παραβατικά στοιχεία.
Να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα που θα πέσουν στην αντίληψή τους, στην Αστυνομία, στο Λιμεναρχείο και στον Δήμο, οι οποίοι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πολίτες να αισθανθούν ότι η δημόσια περιουσία τους αφορά άμεσα, να συνειδητοποιήσουν ότι αφορά την δική τους καθημερινότητα, αφορά τη δική τους ζωή.

ΥΓ. ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΌΓΙΟ ΣΥΜΒΆΝΤΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΊΟΥ ΙΤΈΑΣ διαβάζουμε ότι:
Τις 11.25πμ παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία μας ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας κος Τέντ Γουώρθ (τηλ. εποικ. 6937635272) ο οποίος δήλωσε ότι άγνωστος/οι κατά τις προηγούμενες ημέρες ή κατά την σημερινή ημέρα κατέστρεψε/αν παγκάκι εντός της παιδικής χαράς που βρίσκεται έναντι περιπτέρου "ΣΜΑΡΑΓΔΗ" και εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιτέας. Από την υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση αυτεπάγγελτα κατά το άρθρο 382 του Π.Κ.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας
Τέντ Γουώρθ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...