Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τα εμβόλια γρίπης στις ΗΠΑ αποτελούν το όχημα για την χρηματοδότηση της φαρμακευτικής βιομηχανίας Big Pharma. 22.000 νοσοκόμες αρνούνται τα υποχρεωτικά εμβόλια… Γιατί άραγε?

Μόλις προχθές διαβάσαμε στον τύπο, την απόφαση του υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού, γιά δωρεάν χορήγηση αντί–ιικών φαρμάκων (tamiflu και relenza) από τα ιδιωτικά φαρμακεία προκειμένου να περιορισθεί το κύμα της γρίπης στη χώρα μας. Διαβάσαμε επίσης και για τον αριθμό των θυμάτων που έως την περασμένη Πέμπτη είχει φτάσει τους 27, αριθμός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.
Την ίδια ημέρα που ανακοινώνονταν ο αριθμός των εδώ θυμάτων, στην γειτονική Ιταλία, οι αρχές επέβαλαν μερική απαγόρευση του Fluad έπειτα από τις πρώτες πληροφορίες ότι 3 άνθρωποι

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Στον απόηχο της συζήτησης της 27/1/2016 για το Νοσοκομείο...

Γράφει ο petrosdiver.

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες κινητοποιήσεων για την Υγεία.
Για μια ακόμη φορά όλοι εξανίστανται γιατί το Νοσοκομείο μας έχει υποβιβαστεί τόσο πολύ.
Για μια ακόμη φορά δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των διάφορων φορέων.
Ξεχωριστές πρωτοβουλίες, ξεχωριστές συναντήσεις, ξεχωριστές συζητήσεις, για το ίδιο θέμα.
Τοπικό συμβούλιο στην Ιτέα με αναφορά στο ζήτημα του ΓΝΑ. Συνάντηση στο Επιμελητήριο και αναφορά στο ίδιο ζήτημα. Κάλεσμα-συγκέντρωση του Σωματείου των εργαζομένων του ΓΝΑ στο Δημαρχείο της Άμφισσας. Πρώτο θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών την 1/2/2016.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ευρώπη ήθελαν, Ευρώπη πήραν.

by petrosdiver
Παρακολουθώ τον ξεσηκωμό των διάφορων κοινωνικών ομάδων για το ασφαλιστικό και έχω μείνει άναυδος. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, και όλα τα ευγενή επαγγέλματα, πήραν τα ξίφη τους και "βουρ" όλοι στο δρόμο.
Τέτοια κινητοποίηση από τις συγκεκριμένες συντεχνίες δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Εάν όλοι αυτοί είχαν κατεβεί στο σύνταγμα το 2011 σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα.
Τώρα δεν θα μπω στο "τρυπάκι" να εξετάσω το κατά πόσο είναι ή όχι δίκαια τα αιτήματά τους και να σταθώ απέναντι ή δίπλα σε κάποιες από αυτές τις κοινωνικές ομάδες. Απλά την απορία μου θέλω να εκφράσω και αυτή έχει να κάνει με το που βρίσκονταν όλοι αυτοί οι "ευγενείς" επαγγελματίες 6 χρόνια τώρα.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Οι δυο αντιπρόεδροι και το "νέο" στίγμα της ΝΔ

Μετά από απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ως αντιπρόεδροι του κόμματος ορίζονται οι βουλευτές Κωστής Χατζηδάκης με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και Σπυρίδων-Άδωνης Γεωργιάδης με αρμοδιότητα τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη γίνεται ξεκάθαρο το πολιτικό στίγμα και ο πολιτικός προσανατολισμός της νέας διοίκησης, που θα κινείται πλέον μεταξύ άκρατου φιλελευθερισμού και φασίζουσας ακροδεξιάς.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Τα φακελάκια και το εμπόριο της ανοχής έξω από τα νοσοκομεία

Όπως πολύ πρόσφατα έγραφα ΕΔΩ το νοσοκομείο Λαμίας ακολουθεί κατά πόδας το Γ.Ν. Άμφισσας. Οι πληροφορίες λένε και δεν διαψεύδονται από πουθενά, ότι στο Νοσοκομείο της Λαμίας υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με φακελάκια - δωράκια - συμπεριφορές γιατρών προς ασθενείς και συνοδούς ασθενών, όχι όλων, αλλά κάποιων που αμαυρώνουν το σύνολο του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου.
Το κακό με αυτή την κατάσταση είναι ότι προκαλεί απογοήτευση και κάποιοι νέοι γιατροί, που πηγαίνουν εκεί με όρεξη να προσφέρουν, μόλις συνηδειτοποιούν τι συμβαίνει, κοιτάζουν πότε θα φύγουν για το εξωτερικό.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Nίκησε η Miesens

Μεγάλη νίκη κατήγαγε η ΜΙΖΕΝΣ στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
Με περίπου 6 μονάδες διαφορά, όπως υπολογίζουν τα στελέχη του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο άξιος εκπρόσωπος της Γερμανικής εταιρείας, κέρδισε τον ευγενή αγώνα κατά της διαφθοράς, κατά της οικογενειοκρατία, κατά των αντιπάλων του, αλλά και υπέρ της ενότητας όλων ημών και υμών, κάτω από τα φτερά του άκακου και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...